nl de en
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.


Texels bier

 

In de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild maakt de Texelse Bierbrouwerij Texels bier met traditioneel vakmanschap en eigentijdse technologie. 

Een ambachtelijke brouwerij

 

De brouwmeesters van de Texelse Bierbrouwerij maken sinds 1999 hun bijzondere bieren. Gebrouwen met naast vakmanschap alleen duinwater, gerst en tarwe van het eiland zelf, hop en een giststam die alleen op Texel te vinden is. Dat maakt al hun speciaalbieren tot een puur product van Texel.

Bijzonder bier

 

Onder de onmetelijk hoge Waddenlucht, midden tussen de uitgestrekte groene weiden aan de rand van natuurgebied 'De Hoge Berg' staat de voormalige zuivelfabriek van Oudeschild. Waar vroeger kaas werd gemaakt, glanzen nu de koperen brouwketels. Het hart van een brouwerij waar bijzonder bier zijn oorsprong vindt. Het is bezig vermaard te worden onder kenners en liefhebbers. Ook 'Overzee', in de rest van Nederland. 


Bezig met laden...
Aanbieding
Rondje Texels met uniek bierglas
Rondje Texels met uniek bierglas
€ 13,46 Per stuk € 14,95 Per stuk
Texels Bock 30cl
€ 1,85 Per stuk
Texels Eyerlander 30cl
€ 1,75 Per stuk
Texels Goudkoppe 30cl
€ 1,75 Per stuk
Aanbieding
Texels Skuumkoppe 30cl
Texels Skuumkoppe 30cl
€ 1,58 Per stuk € 1,75 Per stuk
Texels Skuumkoppe 75cl
€ 6,50 Per stuk
Aanbieding
Texels Skuumkoppe bierglas
Texels Skuumkoppe bierglas
€ 4,28 Per stuk € 4,75 Per stuk
Texels speciaalbier glas
€ 4,95 Per stuk
Aanbieding
Texels Springtij 30cl
Texels Springtij 30cl
€ 1,58 Per stuk € 1,75 Per stuk
Texels Texels Tripel 75cl
€ 6,95 Per stuk
Texels Tripel 30cl
€ 2,00 Per stuk
Texels Wit 30cl
€ 1,75 Per stuk

Verweven met de natuur

 

Kun je zilte Waddenlucht proeven in een glas Texels bier? Het bier van Texels is nauw verbonden met de ongerepte natuur van het eiland. Met zijn zuivere water, gefilterd door de duinen. Door het unieke klimaat: meer zonuren en minder regen laten gerst en tarwe groeien met uitgesproken dikke korrels. Als het bier rijpt in volmaakte rust, zorgen de Texelse schapen voor leven in de brouwerij wanneer ze worden getrakteerd op bostel: het restproduct van de mout dat overblijft na het brouwen.

Onderscheidend bier, toonaangevend ondernemerschap

 

Waar enthousiaste hobbybrouwers de basis legden, werkt nu een toegewijd team onder leiding van een brouwmeester, geschoold op de wereldbefaamde 'bieruniversiteit' van München . Het leverde het Texelse bier talrijke onderscheidingen op, recentelijk tijdens de verkiezing van het 'Lekkerste Bockbier van Nederland' en de Dutch Beer Challenge. Bovendien ook op het internationale podium van de Brussel Beer Challenge.

Maar ook voor toonaangevend ondernemerschap krijgt de Texelse Bierbrouwerij erkenning. In de lente van 2015 nam het bedrijf met trots de titel in ontvangst van 'Beste onderneming van Noord-Holland'. Een grote stimulans om de jongensdroom voort te bouwen en heel Nederland te laten proeven van een stukje Texel.
 

Andere bieren

 


Naast de Texels Skuumkoppe hebben wij diverse andere biersoorten van de Texelse bierbrouwerij. Zoals bijvoorbeeld Eyerlander, Texels wit, texels tripel, Goudkoppe en nog veel meer. De texels skuumkoppe en Tripel zijn ook verkrijgbaar in grote fles. Kunt u geen keuze maken? Kies dan voor Rondje skuumkoppe, Rondje Texels of 4 fles Texels bier in geschenkverpakking. Genoemde prijzen zijn inclusief statiegeld. Bestel je Texels bier snel en makkelijk online! 


| Meer