nl de en
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Texelse kaas

 

Al vanaf begin jaren '80 maken ze op kaasboerderij “Wezenspyk” echte Texelse kaas. Anton Witte is begon met het maken van de welbekende Texelse boerenkaas . In de tussentijd zijn er veel meer Texelse kazen bijgekomen. In 1983 werd de originele Texelse schapenkaas aan het assortiment toegevoegd en in de loop van 2007 is begonnen met het maken van de lekkere originele geitenkaas.

De melk waar de boerenkazen van worden gemaakt is vers en afkomstig van de koeien uit de Texelse polder. De melk die wordt toegepast voor de productie van Texelse kaas is niet afgeroomd en wordt niet gepasteuriseerd. Daardoor de kan de hoge kwaliteit gewaarborgd blijven.
Het resulaat is een fantastisch Texels product wat regelmatig prijzen in binnenland maar ook in het buitenland wint.

Bij ons kunt de Texelse kaas kopen. Niet alleen schapenkaas maar ook de geitenkaas, brandnetelkaas, naturelkaas en nog veel meer kaas! 


Bezig met laden...

Texelse producten 

 

HEERLIJKE ORIGINELE KAZEN


Natuurlijk kunt u de winkel van kaasboerderij Wezenspyk bezoeken. In de winkel zijn de zelfgemaakte kazen te koop en kunt u de kaasmakerij zien. Voor de bezoekers is er een film waarin men laat zien hoe er op de boerderij de diverse kazen, zoals schapenkaas, geitenkaas, boerenkaas werd en wordt gemaakt. 

 

Boerderij rondleiding + proeverij Vanaf 1 april t/m 31 oktober 2016 starten de standaard rondleidingen.
 

Groepen


Op zoek naar een bijzondere activiteit voor grotere groepen mensen? Er zijn ook rondleidingen en / of proeverijen voor groepen op aanvraag.

Alles wat u moet weten over Texel, de Texelaar (Texels schaap) en natuurlijk het kaasmaken zelf komen in deze rondleiding aan bod. De rondleiding duurt ca. 1 uur. Na afloop is er een lekkere kaasproeverij met zicht op de kaasopslag met ongeveer 25000 kg aan kaas!

Wilt u andere mogelijkheden weten? Neem dan contact met op:

Kaasboerderij Wezenspyk

Hoornderweg 29
1791 PM Den Burg Texel
Telefoon: 0222-315090

 


| Meer